Concealer

Concealer använder du för att täcka ojämnheter, mörka ringar under ögonen, utslag eller ytliga blodkärl. För bästa resultat bör du välja en concealer som ligger så nära din hudton som möjligt, förutom under ögonen då vi rekommenderar att du tar 1-2 toner ljusare. Det täcker mörka ringar bättre och öppnar upp ögat. Concealer blir pricken över i:et tillsammans med din foundation och skapar en jämn och fräsch look.

På Nordicfeel erbjuder vi concealers från populära märken så som MaybellineNYXL'Oreal och Clarins

Visar 48 av 7 Artiklar
Visa fler produkter

Concealer

Välj rätt concealer för dig

Det absolut viktigaste när du väljer concealer är att du hittar rätt nyans som passar din hudton. Om du vill täcka utslag, blemmor och finnar bör du använda en concealer som matchar din hudton perfekt, medan du kan välja en något ljusare nyans för att täcka mörka ringar under ögonen. Vanligen appliceras foundation först, följt av concealern, men det finns inget "rätt" eller "fel" sätt - det viktigaste är att resultatet ser naturligt ut. Kom ihåg att fixera med puder för bästa hållbarhet.

Matcha din concealer med din hudton

Är det en bra idé att använda samma concealer under ögonen som i resten av ansiktet? Huden är ofta mörkare och blåare under ögonen jämfört med övriga delar av ansiktet, så det är sällan samma concealer kommer fungera överallt. Faktum är att du i de flesta fall bör välja en concealer som är 1-2 nyanser ljusare för att ljusa upp området under ögonen och neutralisera mörka ringar.

Concealer vs. foundation: När används vad?

Behöver du verkligen en concealer om du redan använder foundation? Svaret är ja! En foundation hjälper till att jämna ut hudtonen och ge ett jämnt resultat över hela ansiktet, medan en concealer används mer specifikt för att täcka och dölja specifika områden, som till exempel utslag och ojämnheter.

Olika typer av concealers: Vilken passar dig bäst?

Precis som med läppmakeup, finns det olika typer av concealers att välja mellan, allt från stift till tub med applicator. Val av typ beror ofta på personlig preferens och vad du finner enklast att jobba med. Dock brukar concealers med en fastare konsistens ha bättre hållbarhet när de används för att täcka blemmor och finnar.

Concealerpalette: Flera nyanser under ett och samma lock

En praktisk lösning när du vill få en riktigt skräddarsydd och anpassad look är att använda en concealer palette. Dessa paletter erbjuder en variation av nyanser i samma förpackning, vilket ger dig en hög flexibilitet eftersom du kan blanda och matcha för att hitta den perfekta färgen. Exempelvis kan paletten innehålla både gula och gröna färger för att neutralisera röda områden.

En concealerpalette är särskilt användbar om din hudton ändrar sig med årstiden, till exempel om du blir solbränd på sommaren och blekare på vintern. Med en palett till hands kan du alltid anpassa din concealer till din aktuella hudton.

I NordicFeels webbshop hittar du concealer i stift, tub, pensel och burk från varumärken som NYX, Maybelline, Milani och Clarins. Vi rekommenderar att du använder en pensel för att applicera concealer snyggt, korrekt och hygieniskt. Du hittar ett brett urval av applikatorer och penslar i vår webbshop.